Bild_15

Hudvård

Jag heter Linn Ek, och är hudterapeut på Hope By Lena. 

Som hudterapeut är min drivkraft att hjälpa mina kunder att få sin absolut bästa hy, utifrån sina förutsättningar. Jag har ett helhetstänk kring hudvård, hälsa och skönhet då jag lärt mig att en hälsosam hud är ett resultat av resultatinriktad hudvård tillsammans med bra kost och en hälsosam livsstil. Huden är vårt största organ, och det är därför väldigt viktigt att ta hand om den inifrån och ut. Mår huden bra – mår de flesta mycket bättre själva också!

Efter 10 år som nagelteknolog kände jag att det var dags att ta nästa steg och följa min dröm att bli hudterapeut. Jag utbildade mig under 2020 på Elisabethskolan i Stockholm och det är det bästa jag har gjort! Här på Hope by Lena, på Kungsholmen, känner jag att jag har hittat hem, en salong som delar mitt helhetstänk kring hudvård och hälsa.

Vid frågor eller andra önskemål om tid är ni välkomna att kontakta mig 070209997 eller DM @hud.linn.

Bild_22

Kemisk Peeling

Kemisk peeling är ett samlingsnamn för olika behandlingsformer, där man med hjälp av syror peelar huden för att avlägsna döda hudceller från hudens yttersta lager. Kemisk peeling verkar föryngrande, förebyggande, djuprengörande och ger GLOW! Vi erbjuder milda behandlingar för känslig hud, acnebehandlingar, glow behandlingar och avancerade retinol behandlingar. Vi erbjuder även kemisk peeling för kroppen.
Bild_21

Dermapen 4

Microneedling med dermapen4 är en avancerad nålbehandling som stimulerar hudens kollagenproduktion. Detta är Sveriges mest populära behandling, och den behandling som är mest effektiv på acne, ärr, stora porer, linjer och rynkor, pigmentering och förlorad spänst.
Bild_19

Freezpen kryobehandling

Freezpen är en effektiv kryobehandling som, på några sekunder avlägsnar godartade hudförändringar, som pigmentering/åldersfläckar, vårtor, skintags, fibrom, cherry spots/körsbärsangiom och seborriska kreatoser. Behandlingen är säker, snabb och smärtfri.
Bild_20

Klassiska ansiktsbehandlingar

Vi erbjuder flera olika ansiktsbehandlingar som anpassas helt efter person, hud och behov. Vi gör en noggrann konsultation och där efter anpassas behandlingen efter önskat resultat.
_DSF0137

Fransar och bryn

Vi utför färgning av fransar och bryn, lash- och brow lift.

Dermapen 4 microneedling

Dermapen var först i världen att lansera det första microneedling verktyget och är fortfarande marknadsledande världen över. Dermapen var även först ut med utvecklingen av den elektroniska och vertikala microneedling-teknologin. Nya Dermapen4 är digital, har unik ergonomisk design och gör upp till 1920 mikrokanaler i huden per sekund med hjälp av 16 tunna medicinska engångsnålar. Därför kontrolleras enkelt nåldjupet och hastigheten, och processen blir därmed ytterst effektiv, snabbare och mindre smärtsam. Alla instrument som används under behandlingen är självklart 100% sterila.

Dermapen4 Microneedling är idag den allra mest populära behandlingen i Sverige. Oftast behövs en behandlingskur på 3-6 behandlingar för att uppnå önskat resultat (fler vid mer omfattande problem/skada) med 2-8 veckors intervall.

Efter behandlingen

Direkt efter behandlingen upplevs huden ofta varm, flammig och eventuellt lite svullen. Detta är helt normalt, och beror på den inflammationsprocess som skapats i huden. Symptomen avtar oftast inom 4 timmar och försvinner oftast helt inom ett dygn. Du kan återgå till dagliga aktiviteter direkt efter behandlingen. Några dagar efter behandlingen kan huden upplevas stram och lite torr och eventuellt lätt flagande, detta är också helt normalt.

Viktigt med hygien och egenvård

Eftersom dermapenbehandlingen skapar temporära mikrokanaler och mikroblödningar i huden, är det ytterst viktigt att vara noga med hygien och korrekt hudvård efter behandlingen.

 • Undvik att ta på det behandlade området de första timmarna. 
 • Duscha, bada eller rengör inte det behandlade området samma dag som du behandlas
 • Byt till rent örngott
 • Rengör sminkborstar
 • Använd rena handdukar och badda det behandlade området torrt de första dagarna
 • Undvik make up de första 12 timmarna

Undvik följande aktiviteter i 48 timmar efter din dermapenbehandling

 • Direkt UV exponering (sol och solarium)
 • Använd alltid solskydd när du vistas i solen
 • Hård fysisk träning
 • Varma bad, jacuzzi, eller bastu
 • Pool bad/klorvatten eller bad i havet
 • Andra hudvårdsbehandlingar, även fillers och botox
 • Vaxning, färgning eller rakning på det behandlade området
 • Brun utan sol
 • Tatuering

Viktigt!

Använd inte produkter som innehåller AHA, BHA eller PHA syror, retinoider, bensoylperoxid, alkohol eller hydrokinon minst en vecka efter din dermapenbehandling.

DR DENNIS GROSS SKINCARE™

Klinisk hudvård som omedelbart ger synliga, dermatologiska resultat.

Dr. Dennis Gross Skincare™ är en klinisk hudvårdsserie som ger synliga och långsiktiga dermatologiska resultat. Det är en serie i ständig utveckling som hela tiden ligger i framkant av forskning. Grundaren, Dr. Dennis Gross fick sitt stora genombrott med den kliniska, patenterade Alpha Beta® Professional Peel. Det är ett kemiskt peeling system som når maximal effekt utan att irritera huden och som därför kan användas även på mycket känslig hud. Dr. Gross produktserie består av en hel serie multifunktionella produkter som ger resultat även på komplicerade hudproblem; både för professionell behandling och hemmabruk. Produkternas innehåll grundar sig på den senaste vetenskapliga forskningen och baseras på medicinskt klassade ingredienser samt noggrant utvalda växtextrakt.

Dr. Dennis Gross är en av USAs främsta dermatologer och är en välkänd forskare inom hudcancer samt utbildad biokemist. Med all sin samlade kunskap har Dennis Gross utvecklat sitt eget framgångsrika hudvårdsmärke och skrivit boken Your Future Face. Dr. Gross driver en egen klinik på Manhattan i New York och är en av få grundare till ett känt hudvårdsmärke som fortfarande jobbar med att träffa patienter dagligen. Han har tagit sin läkarexamen vid det prestigefyllda New York University Medical Center.

Dr. Gross har under många år varit känd som Master of Peels och nu får han även stor internationell uppmärksamhet för sin innovativa apparatur med LED-ljus. Dr. Gross är en pionjär och idealist inom estetisk medicin och han utvecklar effektiv hudvård för moderna människor som vill se resultat.

SKINCARE WITH A CONSCIENCE

PETA appreciates and recognizes Dr. Dennis Gross Skincare’s™ commitment to remaining cruelty-free. As proud member’s of PETA’s Caring Consumer Project, we assure our customers that animal tests are neither conducted nor commissioned for our products, formulations, or ingredients. Dr. Dennis Gross Skincare™ proudly is, and always will be, an animal-loving company.

ÖPPETTIDER

 1. måndag - lördag

Våra öppettider är flexibla från tidig morgon till sen kväll, ring oss!